Plázakörkép szilveszter előtt: így állunk a decemberi második bevásárlási hullámmal

HelloVidék   
  Megosztom
Plázakörkép szilveszter előtt: így állunk a decemberi második bevásárlási hullámmal

Az idei szilveszteren a biztonság érdekében zárva maradnak a szórakozóhelyek, az utcán tilos bulizni, a lakosság 20 óra után már csak otthon búcsúztathatja az óévet legfeljebb kisebb létszámú társasággal. Ez márpedig a bolti fogyasztásra is rányomja a bélyegét - írja a Magyar Nemzet.

A piaci várakozások szerint szilveszterre nem várhatók extra eladások a tipikus élelmiszerekből, italokból, mert nem lesznek nagy rendezvények, utcai bulik és otthonra sem lehet nagy létszámú összejöveteleket szervezni. Ezért kevesebb olyan termékre lesz szüksége az embereknek, amelyek az év utolsó napján megszokott mulatozáshoz, az új év köszöntéséhez szükségesek

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A szakember szerint bevált az idősek idősávjának eltörlése, mert szenteste előtt megélénkült a boltok forgalma, ezzel a szezonban az élelmiszer-értékesítés elérte a tavalyi ünnep előtti szintet.

Megállapította, hogy a legerősebb időszak az utolsó három nap volt, amikor rengetegen fordultak meg a boltokban az alapanyagok beszerzéséért, és az utolsó pillanatra hagyott ajándékokért – az üzletekben ekkor is rendezetten zajlott az értékesítés, megfelelőnek bizonyultak az addigi kereskedelmi intézkedések.

Nincsenek lézengők, nézelődők a plázákban

A két ünnep között már az is érződik - közölte Vámos György -, hogy megkezdődtek a szokásos ajándékcserék a bevásárlóközpontokban, emiatt az iparcikkes üzletek látogatottsága enyhén élénkült a hét elején, viszont megfigyelhető, hogy a vásárlók célirányosan keresik fel a boltokat.

Már több bolt kirakatán olvasható, hogy a szezonális akciók sora is egyre bővebb, itt-ott átlagos mértékű leértékelések csalogatják a költekezőket, akik között olyanok is vannak, akik most költenék el a karácsonyra kapott jutalmakat. Ahogy az egész decemberi fogyasztásra jellemző volt a visszafogottság, a két ünnep között is mérsékelten élénk a forgalom, és a boltok is kisebb mértékben adnak csak kedvezményeket, vagyis nem idéznek elő tömegjeleneteket az üzletekben

– jelezte Vámos György.

Mint mondta, az élelmiszerboltokban már előtérben vannak a tipikus szilveszteri termékek, de mivel nagy bulizások nem lehetnek az idén, az otthoni évbúcsúztatás jellegzetes kellékei, ételei és italai iránt nő a kereslet.

Tipikus termékként növekvő arányban fogy a virsli, a lencse, a sertéshúsok, illetve élénkebb a pezsgők, az üdítőitalok, a rágcsálnivalók és az édességek eladása. Az arányok általánosan szerényebbek, mint a múlt évben

– közölte a szakember, aki még kiemelte, hogy a járvány már húsvétkor is visszafogta a termékeladásokat, és ez várható szilveszterkor is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szilveszter