Felgyorsítják a hazai oltóanyaggyár építését: ennek a nagyvárosnak lesz kiemelt beruházása

HelloVidék   
  Megosztom
Felgyorsítják a hazai oltóanyaggyár építését: ennek a nagyvárosnak lesz kiemelt beruházása

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósítását és az ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések beruházásait.

Az erre létrehozott céget a Debreceni Egyetem alapította. A vállalkozás bejegyzett neve Oltóanyaggyár Zrt., a „Nemzeti” jelző a kormányrendelet címében és szövegében szerepel. Ugyancsak a jogszabály említi külön a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyárat, de ebből nem derül ki, hogy az külön cég lesz-e - írja a hvg.hu.

A kedd este kiadott rendelet szerint a kiemelés és a vele járó gyorsítás a debreceni építkezéshez közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra is vonatkozik, ebbe beleértve a már folyamatban lévő ügyeket.

A kiemelés pedig azt jelenti, hogy a közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő általában 15 nap, a szakhatósági eljárás ügyintézési határideje a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság eljárása kivételével nyolc nap. Egyedül a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésre vonatkozó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások tarthatnak 35 napig.

Címlapkép: MTI/Mészáros János

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltóanyag

debrecen

oltóanyaggyár