Felgyorsítják a hazai oltóanyaggyár építését: ennek a nagyvárosnak lesz kiemelt beruházása

HelloVidék   
  Megosztom
Felgyorsítják a hazai oltóanyaggyár építését: ennek a nagyvárosnak lesz kiemelt beruházása

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósítását és az ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések beruházásait.

Az erre létrehozott céget a Debreceni Egyetem alapította. A vállalkozás bejegyzett neve Oltóanyaggyár Zrt., a „Nemzeti” jelző a kormányrendelet címében és szövegében szerepel. Ugyancsak a jogszabály említi külön a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyárat, de ebből nem derül ki, hogy az külön cég lesz-e - írja a hvg.hu.

A kedd este kiadott rendelet szerint a kiemelés és a vele járó gyorsítás a debreceni építkezéshez közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra is vonatkozik, ebbe beleértve a már folyamatban lévő ügyeket.

A kiemelés pedig azt jelenti, hogy a közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő általában 15 nap, a szakhatósági eljárás ügyintézési határideje a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság eljárása kivételével nyolc nap. Egyedül a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésre vonatkozó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások tarthatnak 35 napig.

Címlapkép: MTI/Mészáros János

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltóanyag

debrecen

oltóanyaggyár