Millióst támogatást nyert Szentes: fontos épülete újulhat meg a városnak

HelloVidék   
  Megosztom
Millióst támogatást nyert Szentes: fontos épülete újulhat meg a városnak

Kétmillió forintos tá­­mogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Kubinyi Ágoston Programban a szentesi Koszta József Múzeum. Az összegből a Péter Pál Polgárház fűtési rendszerét korszerűsítik majd - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, a Péter Pál Polgárház Szentes első kőépülete. Az 1830 óta lakott, majd később múzeumként ismert épület a közmeg­becsülésnek örvendő Péter Pál család tulajdonában állt. Az 1980-as évek óta működik muzeális kiállítóhelyként.

Az immár 190 éves épület egyik nagy problémája a fűtésrendszer jelenlegi állapota. A most használatban lévő rendszert az 1990-es években építették ki, ez pedig az elmúlt lassan három évtized alatt elavult. A most megnyert támogatásból a kiállítóhely fő­­épületében a gázkészülékek cseréjét, a vendéglakásban a ra­­diátorok szelepcseréjét végzik el, így a különböző épületrészek fűtése külön szabályozhatóvá válik, ez pedig a műtárgyak ál­­lapotán és a látogatók komfortérzetén is javítana

- mondta Farkas László az intézmény igazgatója.

Hozzátette, a korszerűsítés során a pincében előkészítik a padlófűtésrendszert, így a pincehelyiségben is lehetőség lesz időszaki kiállítások, kisebb előadások, rendezvények szervezésére. A felújítás várhatóan április 20-án kezdődik meg, és a tervek szerint még idén december elejére befejeződik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szentes

támogatás

kőépület

felújítás

korszerűsítés

fűtéskorszerűsítés