Aggódnak a Balaton-parti települések: felhívást tettek közzé

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Aggódnak a Balaton-parti települések: felhívást tettek közzé

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke, aki attól tart, hogy a hétfőtől kezdődő, a korábbinál szigorúbb zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból és a tóparton kötnek ki. Azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

Balatonfenyves polgármestere, aki a Balatoni Szövetség elnöke is, azt mondta: a hétfőn kezdődő szigorítások miatt arra lehet számítani, hogy sokkal többen lesznek a Balatonon, mint amire a kereskedők, szolgáltatók fel vannak készülve.

A Balatonpart most nem egy üdülőhely. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton, nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, kérek mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat

– nyilatkozta Lombár Gábor az ATV-nek.

A Balatonon több helyen lehetett ellátási nehézségekről hallani az első hullám idején, de ez inkább a nagyobb településeken volt jellemző. A jó idő közeledtével egyre többen töltik a hétvégét is a tónál, de a boltok többsége még nem készült fel a nagy tömegekre, így érthető a szövetség elnökének kérése, hogy aki a Balatonhoz költözik erre az időszakra, az amit csak lehet, szerezzen be a lakóhelyén.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton -part

járvány

kijárási korlátozás