Féltávnál tart a munka Harkán: még javában zajlik az új ivóvíz távvezeték építése

HelloVidék   
  Megosztom
Féltávnál tart a munka Harkán: még javában zajlik az új ivóvíz távvezeték építése

Harka lélekszáma csak az elmúlt 10 évben, 1000 fővel növekedett. Az örömteli, és dinamikus bővülés, megoldásra váró feladtok sorát állítja az Önkormányzat elé. A legégetőbb feladatok között szerepel az ivóvíz vezeték bővítése - írta meg a kisalfold.hu.

A szükséges bővítést két szakaszra bontottuk. Önkormányzatunk 1,5 éves munkájának eredménye, hogy 2021. március 2-án átadtuk a munkaterületet és a kivitelező megkezdte az új távvezeték építését. Ma, három héttel a munkálatok megkezdése után a kivitelezők elérték a bővítésre kerülő szakasz felét

- írják a település weboldalán.

Hozzátették, március 30-tól feloldják a településen fennálló vízóra felszerelési korlátozást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenleg már üzemelő vízhálózatra történő csatlakozási kérelem benyújtását követően, a kérelmezők megkaphatják az Önkormányzat hozzájárulását.

A jövőben esedékes további bővítés és fejlesztés azonban csak úgy biztosítható, ha a meglévő hálózatra csatlakozó felhasználók hálózatfejlesztési hozzájárulással veszik ki részüket a közös teherviselésből

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

harka

ivóvíz

ivóvízvezeték

építés

építkezés