Kedvező kilátások: megnőtt a kereslet a diákmunka iránt az újranyitás miatt

MTI   
  Megosztom
Kedvező kilátások: megnőtt a kereslet a diákmunka iránt az újranyitás miatt

Az elmúlt napokban több száz diáknak tudtak állást biztosítani a kiskereskedelemben, ugyanis a szektorban tevékenykedő cégek körében az újranyitás miatt megnőtt a kereslet a diákmunka iránt - közölte az euJobs HR-Group, amely a diákok toborzását végezte.

Április 7-étől kinyithattak az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzletek és újraindulhattak a szolgáltatások, miután Magyarországon a beoltottak száma elérte a 2,5 milliót. Az enyhítés a teljes kiskereskedelemre hatással volt, hiszen minden üzletben be kellett vezetni a négyzetméter alapú létszámkorlátozást, amelynek értelmében a boltokban 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat.

A közlemény szerint a nagyon várt kormányzati enyhítés mellett a legnagyobb hazai kuponos kedvezményt nyújtó vásárlási akciósorozat miatt nőtt meg a diákmunka iránti keresletet. A közleményben Bartkevics Anett, az euJobs HR-Group diákfoglalkoztatási üzletága, az euDiákok vezetője elmondta, hogy a megrendelőik április 7-re még csak néhány tucatnyi diákot igényeltek, ez a szám a következő nap a két és félszeresére, egy nappal később a három és félszerezése, újabb 24 óra múlva viszont már az ötszörösére nőtt.

A közlemény idézte Komáromi Zsófiát, az egyebek közt a Reserved és a Sinsay divatáruboltokat üzemeltető LPP Hungary Kft. HR vezetőjét, aki elmondta, hogy a kormány bejelentését követően szinte azonnal kinyithattak az üzletek. A rendkívül gyors reakció érdekében egy este alatt 150-170 embert kellett mozgósítani, egy nappal később pedig már 350 emberre volt szükségük a vásárlási ünnep miatt beinduló nagyüzemhez, akik közül 40-50 volt a hirtelen beugró diák. A tanulóknak jellemzően az a feladata, hogy a szabályoknak megfelelően korlátozták az üzletekben tartózkodók számát.

A 2004-ben alapított euJobs-HR Group, 100 százalékban magyar tulajdonú cégcsoport, amelyhez tartozik egyebek mellett a diákokat foglalkoztató euDiákok Iskolaszövetkezet, a felnőtteket kölcsönző és közvetítő euJobs, továbbá a nyugdíjasokat foglalkoztató Nyugdíjtöbblet Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diákmunka

nyitás

diákok

kiskereskedelem

üzletek

boltok