Milliós beruházás Fejérben: így újulnak meg közutak a megye északkeleti részén

MTI   
  Megosztom
Milliós beruházás Fejérben: így újulnak meg közutak a megye északkeleti részén

Több mint tízmilliárd forintból újulnak meg közutak Fejér megye északkeleti részén, Bicske környékén, a Váli-völgyben és a Velencei-tó térségében - jelentette be Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, az Etyek és az 1-es főút közötti, 8108-es számú út felújításának munkaterület-átadásán.

Tessely Zoltán hangsúlyozta, hogy még soha nem valósult meg a térségben ilyen szintű útfelújítási program, amelyhez ráadásul a források is megvannak, és már most látható, hogy jövő év közepéig mindegyik projekt megvalósul. Hozzátette: a fejlesztések döntő többségükben nemzeti forrásból valósulnak meg, mindössze három útszakasz újul meg uniós források felhasználásával.

A 8108-es számú útnak a kiemelt társadalmi igényeken alapuló programban megvalósuló fejlesztését a képviselő egyben turisztikai fejlesztésnek nevezte, mivel a megújuló útszakaszon a kerékpáros forgalomnak is helye lesz, amely így kapcsolódik az Esztergom-Etyek-Ercsi kerékpárúthoz. Jelezte, hogy Etyek központja és az 1-es főút közötti útszakasz teljes felújítása 889 millió forintból valósul meg, emellett Etyek-Botpusztánál körforgalom épül 480 millióból, illetve az 1-es főúthoz kapcsolódva kiépül egy új közlekedési csomópont 800 millió forintból.

Szintén a program forrásaiból újul meg a Csákvár-Felcsút összekötő út teljes hosszban 1,9 milliárdból, a 811-es és 8111-es utak Alcsútdoboz és Felcsút belterületén 745 millióból, A Csabdi és Vasztélypuszta közötti út 1,4 milliárdból, a Csákvár-Gánt összekötő út teljes hosszban 1,27 milliárdból, valamint a Csákvár-Móricmajor bekötőút is megépül 260 millió forintból.

A Magyar falu program részeként mintegy 2,2 milliárd forintból megújul a 8111-es út Vál, Tabajd és Alcsútdoboz belterületén, felújítják a Szárra vezető bekötőutat, Bicskénél a Tatai utat, továbbá a Velencét Csákvárral összekötő utat Lovasberény belterületén. Ezeken kívül TOP-forrásból megújul a Seregélyes-Pákozd összekötő út 3,7 kilométeres szakasza 560 millióból, a pátkai bekötőút pedig 134 millió forintból.

Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója közölte, hogy a 8108-as út 6,4 kilométer hosszban újul meg, a belterületi részen vízelvezetés és egy új járdaszakasz épül, míg a külterületi részeken az aszfaltburkolat megújítása mellett a vízelvezető árkok felújítását és a jelzőtáblák cseréjét is elvégzik. A munkálatokkal augusztus közepére végez a közbeszerzési eljáráson nyertes Duna Aszfalt Zrt.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

fejlesztés

útfejlesztés

közutak

fejér megye

bicske

váli-völgy

velencei-tó

etyek