Felért egy lottónyereménnyel: ez lett az e-autókra kiírt állami támogatással

HelloVidék   
  Megosztom
Felért egy lottónyereménnyel: ez lett az e-autókra kiírt állami támogatással

Alig másfél óra kellett ahhoz, hogy a villanyautózás mellett döntő vásárlók kimerítsék azt az egymilliárd forintos állami keretet, amire hétfőtől lehetett támogatást igényelni.

Nem okozott nagy meglepetést, hogy idén is pillanatok alatt kimerült a tisztán elektromos meghajtású gépjárművek vásárlására vonatkozó állami támogatás keretösszege. A villanyautózás mellett döntő vásárlók mindössze másfél óra alatt megpályázták az erre szánt 1 milliárd forintot.

A pályázatok leadása nem ment zökkenőmentesen, hiszen ugyan hivatalosan ma reggel 8 óra 1 perctől számolva van lehetőség jelentkezni, az IFKA honlapja egy meglehetősen hosszú időre lehalt, és a pályázók csak idegölő küzdelmek árán tudtak diadalmaskodni a percekre megakadó legördülő menükön, és a folyamatosan felugráló hibaüzeneteken. Sokan arra panaszkodtak, hogy a nagy ismert kereskedések sem szerepelnek a kereskedői listában, ami meghiúsította a pályázat beadását.

- olvashatjuk a villanyautosok.hu beszámolójában.

A villanyautósok.hu még azt is megemlíti, hogy 2020-ban összesen 3177 tisztán elektromos autót regisztráltak újként, ennek körülbelül felére volt elegendő az akkor 27 óra alatt elfogyó állami támogatás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

elektromos autó

pályázat

pályázati felhívás

gazdaság