Sokmilliós beruházás a Szigetcsúcson: nem mindenki örül a fejlesztésnek

HelloVidék   
  Megosztom
Sokmilliós beruházás a Szigetcsúcson: nem mindenki örül a fejlesztésnek

373 millió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Szentendrei-sziget északi részén található Kisoroszi Szigetcsúcson. Az önkormányzat tulajdonában lévő, részben Natura 2000-es, a Duna-Ipoly Nemzeti Park fennhatósága alá tartozó területen évtizedek óta működik a kemping, ami 2018-ban váltott üzemeltetőt.

A tervek között szerepel többek között az utak leaszfaltozása, de az illemhelyek számának növelése is. A természetet féltők tiltakoznak, sokan a terület nomád jellegének elvesztésétől félnek, míg a helyiek megosztottak az ügyben, írja az Átlátszó.

A pályázatot az RF-JBM Kft. nyerte el, a cég akkori vezetője, Balla Máté már a pályázatában szerepeltette az illemhelyek színvonalának és számának növelését, a parkoló korszerűsítését, az út kátyúzását és az informatikai fejlesztést. Az Átlátszó emlékeztet, hogy a kormány 2017-ben kiemelt turisztikai térségbe sorolta a Dunakanyart, ennek keretében strandfejlesztésre különítettek el pénzt.

Kisoroszi 2019-ben 300 millió forintot kapott turisztikai fejlesztésre a Kisfaludy2030 keretében, ez háromszorosa annak, amit a környező települések kaptak. A végső összeg azonban ennél is több lett, egészen pontosan 373 023 387 forintot nyert a falu, tájékoztat a portál.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisoroszi

fejlesztés

beruházás

vadkemping

dunakanyar

turisztika

utazás belföldön