Vége a kényszerszünetnek: ez okozta a kecskeméti Mercedes-gyár leállását

Világgazdaság   
  Megosztom
Vége a kényszerszünetnek: ez okozta a kecskeméti Mercedes-gyár leállását

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár leállására az alkatrészhiány miatt volt szükség. A három hétre tervezett kényszerszünet azonban hosszabb lett, és még a 33. héten is tartott. E hét hétfőtől azonban már beindulta munka.

E hét hétfőtől már újra termel a Mercedes-Benz kecskeméti gyára – tudta meg a Világgazdaság. A napilap a keddi lapszámában emlékeztetett: a járműipari vállalat július végén jelezte, hogy háromhetes termelési szünetet tart, a leállásra az alkatrészhiány miatt volt szükség. Az akkori tájékoztatás szerint a gyár a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodik a helyzethez, a 30., 31. és a 32. naptári hetet érintő termelési szünetet karbantartási tevékenységekre, valamint az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.

A leállás a tervezettől eltérően a 33. héten is tartott - írta a Világgazdaság.

A cikkben hozzátették: a félvezető áramköröket gyártó Intel még április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak. Emiatt a kecskeméti Mercedes-gyárban az idén januárban, majd áprilisban már volt egy-egy termelésleállás.

Címlapfotó: MTI/Ujvári Sándor

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gazdaság

kecskemét

mercedes-gyár

autóipar