Ez állt a tejfölszennyezés hátterében: visszafizetik a megvásárolt termékek árát

HelloVidék   
  Megosztom
Ez állt a tejfölszennyezés hátterében: visszafizetik a megvásárolt termékek árát

Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívását, kereskedelmi forgalomból történő kivonását, és a fogyasztók tájékoztatását rendelte el 2021. augusztus 27-én. A visszahívás oka szórványos mikrobiológiai szennyeződés volt. A vállalat az általa folytatott érzékszervi termékkóstolások során elváltozásokat fedezett fel egyes tejfölökben, amelyek kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza. A fogyasztók az érintett tejfölöket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.

Az Alföldi Tej Kft. a forgalomból történő kivonásról a hatóságokat és a forgalmazó kereskedelmi partnereit a jogszabályi előírásoknak megfelelően haladéktalanul értesítette, a vállalat bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette.

A visszahívás 15 márka különböző kiszerelésű és eltérő lejárati dátumú változatait érinti. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztják el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek, ezért a vállalat arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el.

A visszahozott termékeket az Alföldi Tej Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti. A termékvisszahívás napjáig sem az Alföldi Tej Kft.-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett tejföl termékekre vonatkozóan. A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson elő, ezért a gyártás során megnövelte az ellenőrzések számát, és szigorította a folyamatok ellenőrzését.

Az Alföldi Tej Kft. a fogyasztók elnézését kéri az okozott esetleges kellemetlenségért.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tejföl

szennyeződés

alföldi tej

visszahívás

visszatérítés