Itt a bejelentés: még ebben az évben elfogadják a gazdaságátadásról szóló törvényt

Agrárszektor   
  Megosztom
Itt a bejelentés: még ebben az évben elfogadják a gazdaságátadásról szóló törvényt

A parlament előtt van a birtokátadásról, a gazdaságok átadásáról szóló törvény, amelyet még karácsony előtt el fognak fogadni – mondta Nagy István agrárminiszter a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A tárcavezető az idei év természeti, társadalmi és gazdasági változásainak felsorolása után óvatos előrejelzésekbe bocsátkozott a következő éveket illetően, különösen a 2027 utáni közös agrárpolitika kapcsán.

Kifejezetten nehéz év volt az idei, jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A szakpolitikus, visszatekintve az elmúlt időszak történéseire, számba vette az év során tapasztalt időjárási és egészségügyi kihívásokat, a magyar agrárium és élelmiszeripar, illetve ezek szereplői számára jelentős gazdasági és társadalmi változásokat, folyamatokat. Kitért az év során elfogadott, az ágazat helyzetét rendező, biztosító és megkönnyítő törvényekre, külön kiemelve a családi gazdálkodásról, az adózásról, az osztatlan közös földtulajdonok felszámolásáról és az öntözéses gazdálkodásról szóló jogszabályokat, valamint a jelenleg még a parlament előtt levő, a gazdaságok átadásáról szóló törvényjavaslatot.

Elkészült a gazdaságok átadásáról szóló törvény, amit a parlament még karácsony előtt el fog fogadni

– jelentette ki Nagy István.

Az agrárminiszter az időjárásban (tavaszi fagyok, hosszú aszály és csapadékos nyárutó), a humán- és állategészségügy terén (koronavírus-járvány, sertéspestis és madárinfluenza), valamint a gazdasági folyamatokban (takarmány- és energiaárak elszállása, műtrágya-botrány) tapasztalt kihívások felsorolása után kitért arra, hogy mindezen nehézségek ellenére a magyar agrárium válságállónak bizonyult, és elmondhatja magáról, hogy minden nap képes biztosítani a minőségi élelmiszert az emberek számára. Nagy István a hazai helyzet elemzése után a jövő felé tekintett, és feltette a kérdés: de vajon milyen lesz a következő időszak az Európai Unió és Magyarország mezőgazdasága számára? Milyen lesz a Közös Agrárpolitika következő hét esztendeje? Ahogy a tárcavezető fogalmazott, az EU tagjaiként a magyar termelőknek a világ legszigorúbb állategészségügyi és élelmiszeripari előírásainak kell megfelelniük, és ez a következő években sem fog enyhülni, sőt. Ez a mostani idő a felkészülésé.

(Kiemelt kép: Portfolio)

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor