Itt az újabb bejelentés: idén is magasabb bért biztosít dolgozóinak a Spar

MTI   
  Megosztom
Itt az újabb bejelentés: idén is magasabb bért biztosít dolgozóinak a Spar

A Spar 2022-ben is magasabb bért biztosít munkavállalóinak a garantált bérminimumnál, illetve a minimálbérnél; a vállalat és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megállapodása szerint a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 10 százalékos vásárlási kedvezménye is megmarad - közölte az áruházlánc.

A tájékoztatás szerint az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő után bruttó 285 ezer forint, a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 300 ezer forint.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a munkavállalókat, így a 13. havi juttatással és az egyéb pótlékokkal együtt elérhető maximális havi bruttó jövedelem például az eladó-pénztáros munkakör esetében 392 ezer forint. Az alapbért a vállalat továbbra is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

A hűségprogram keretében 2022-ben is megmarad a jubileumi juttatás és a SZÉP-kártya, amelynek összegét növelik. Megmarad a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára, valamint továbbra is él a 10 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény, amely már az első munkanaptól jár az új belépőknek, havi 100 ezer forint vásárlási összeghatárig. A gépkocsival történő munkába járás költségét a törvényben meghatározott kilométerenkénti 15 forint helyett kilométerenként 35 forintos díj megfizetésével téríti meg a Spar.

Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője a közleményben ismertette: 2017 és 2021 között több mint 40 milliárd forintos bérfejlesztést hajtottak végre saját forrásból, 2022-ben 8,6 milliárd forintot fordítanak erre a célra.

A tavalyi fejlesztések révén a vállalat 221 új munkahelyet teremtett, ez a szám idén további 250-nel egészül ki, így a Spar összesen több mint 14 ezer alkalmazottnak biztosít munkát Magyarországon - közölte a kommunikációs vezető.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2020-ban 738,9 milliárd forint árbevételt ért el, ami 8,7 százalékkal haladta meg az előző évit.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

spar

bér

fizetés

fizetések

béremelkedés

bérminimum

minimálbér