Több száz milliós fejlesztés kezdődött Mezőberényben: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés kezdődött Mezőberényben: mutatjuk, mire költik a pénzt

A Békés megyei Mezőberényben 390 millió forintos belvízvédelmi projekt kezdődött - közölte az önkormányzat.

A várhatóan idén év végéig tartó, részben uniós, részben hazai forrásból finanszírozott beruházás során rekonstruálnak egy záportározót, hat utcában felújítják a meglévő csatornákat, 2,3 kilométer hosszan pedig új csatornaszakaszt építenek.

A fejlesztés eredményeként lehetővé válik a csapadékvizek gyors levezetése, meggátolva annak felgyülemlését a közterületeken, illetve a tározóval helyben tartható lesz a csapadékvíz.

Az önkormányzat jelenleg a szükséges engedélyeket szerzi be, készíti a kiviteli terveket, és ezt követi majd a közbeszerzési eljárás elindítása

- írták.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mezőberény

belvízvédelem

belvízvédelemi projekt