Több mint félmilliárd forintos fejlesztést jelentettek be: ez lesz a vidéki ipari parkkal

MTI   
  Megosztom
Több mint félmilliárd forintos fejlesztést jelentettek be: ez lesz a vidéki ipari parkkal

Uniós támogatással, több mint félmilliárd forintból fejlesztették a Kistelek és Térsége Ipari Parkot, ahol ipari szennyvíztelep és csatornahálózat épült - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 517 millió forintos beruházással az M5 autópálya mellett fekvő Kistelek és Térsége Ipari Park infrastruktúrája önálló, komplett szennyvízelvezető és -tisztító rendszerrel egészült ki.

Az új, a kisteleki kommunális szennyvíz-tisztítótelep szomszédságában kialakított ipari tisztítótelep napi kapacitása 200 köbméter. A kisteleki székhelyű Probart Kft. kivitelezésében létrejött beruházásban 561 folyóméteren új szennyvízcsatorna is épült. A Szeged-Budapest vasútvonal túlsó oldalán található hálózat kiszolgálása érdekében pedig szennyvíz-átemelőt alakítottak ki.

A fejlesztések folytatásaként a telep szomszédságában a közeljövőben zöldhulladék-udvar is kialakítanak.

A Kistelek és Térsége Ipari Park alapterülete 66,90 hektár, melyből még 26,05 hektár szabad. Az ipari parkban 31 cég működik, melyek együttesen 527 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vidékfejlesztés

beruházás

gazdaság