Több mint félmilliárd forintos fejlesztést jelentettek be: ez lesz a vidéki ipari parkkal

MTI   
  Megosztom
Több mint félmilliárd forintos fejlesztést jelentettek be: ez lesz a vidéki ipari parkkal

Uniós támogatással, több mint félmilliárd forintból fejlesztették a Kistelek és Térsége Ipari Parkot, ahol ipari szennyvíztelep és csatornahálózat épült - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 517 millió forintos beruházással az M5 autópálya mellett fekvő Kistelek és Térsége Ipari Park infrastruktúrája önálló, komplett szennyvízelvezető és -tisztító rendszerrel egészült ki.

Az új, a kisteleki kommunális szennyvíz-tisztítótelep szomszédságában kialakított ipari tisztítótelep napi kapacitása 200 köbméter. A kisteleki székhelyű Probart Kft. kivitelezésében létrejött beruházásban 561 folyóméteren új szennyvízcsatorna is épült. A Szeged-Budapest vasútvonal túlsó oldalán található hálózat kiszolgálása érdekében pedig szennyvíz-átemelőt alakítottak ki.

A fejlesztések folytatásaként a telep szomszédságában a közeljövőben zöldhulladék-udvar is kialakítanak.

A Kistelek és Térsége Ipari Park alapterülete 66,90 hektár, melyből még 26,05 hektár szabad. Az ipari parkban 31 cég működik, melyek együttesen 527 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vidékfejlesztés

beruházás

gazdaság