Itt vannak a friss adatok: ennyien fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a friss adatok: ennyien fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján január 31. és február 6. között 16 500-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így az év 5. hetében nem változott az ilyen tünetekkel orvoshoz fordulók száma az egy héttel korábbihoz képest. A virológiai adatok szerint azonban a vizsgált héten az influenzaszerű megbetegedésekért nagyobb arányban volt felelős influenzavírus, mint a koronavírus omikron variánsa - közölte heti jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

Az elmúlt héten nyolc közigazgatási területen emelkedett, héten csökkent, ötön nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A 100 ezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma

  • Fejér (324),
  • Vas (304)
  • és Szabolcs-Szatmár-Bereg (267) megyében volt a legmagasabb,

Békés (50) és Zala (70) megyében a legalacsonyabb.

Az orvoshoz forduló betegek 23,7 százaléka 14 év alatti, 36,3 százaléka 15-34 éves, 28,5 százalékuk a 35-59 évesek, 11,5 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korosztályába tartozott.

A múlt év 40. hete és ez év 5. hete között összesen 752 laboratóriumi vizsgálatban 32-nél igazolták az influenza A vírust, 139 megbetegedés hátterében légúti óriássejtes (RSV) vírus-, 13 esetben adenovírus-, 59 esetben koronavírus-fertőzés állt.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenzaszerű tünetek

betegek

megyei lista

fejér megye

vas megye

szabolcs-szatmár-bereg megye

békés megye

zala megye