Itt vannak a friss adatok: ennyien fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a friss adatok: ennyien fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján január 31. és február 6. között 16 500-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így az év 5. hetében nem változott az ilyen tünetekkel orvoshoz fordulók száma az egy héttel korábbihoz képest. A virológiai adatok szerint azonban a vizsgált héten az influenzaszerű megbetegedésekért nagyobb arányban volt felelős influenzavírus, mint a koronavírus omikron variánsa - közölte heti jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

Az elmúlt héten nyolc közigazgatási területen emelkedett, héten csökkent, ötön nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A 100 ezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma

  • Fejér (324),
  • Vas (304)
  • és Szabolcs-Szatmár-Bereg (267) megyében volt a legmagasabb,

Békés (50) és Zala (70) megyében a legalacsonyabb.

Az orvoshoz forduló betegek 23,7 százaléka 14 év alatti, 36,3 százaléka 15-34 éves, 28,5 százalékuk a 35-59 évesek, 11,5 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korosztályába tartozott.

A múlt év 40. hete és ez év 5. hete között összesen 752 laboratóriumi vizsgálatban 32-nél igazolták az influenza A vírust, 139 megbetegedés hátterében légúti óriássejtes (RSV) vírus-, 13 esetben adenovírus-, 59 esetben koronavírus-fertőzés állt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenzaszerű tünetek

betegek

megyei lista

fejér megye

vas megye

szabolcs-szatmár-bereg megye

békés megye

zala megye