Ennek a gigaberuházásnak mindenki örül: élményfürdő épül ezen a vidéki szigeten

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek a gigaberuházásnak mindenki örül: élményfürdő épül ezen a vidéki szigeten

Élményfürdő épül a bajai Petőfi-szigetre. Egy 600 fős lelátóval rendelkező, versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda kialakítására is sor kerül - a két épület között zárt átjáró lesz. A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közzétette a bajai sportuszoda és élményfürdő tervezésére kiírt közbeszerzést. Az adatok szerint a létesítmény a város közkedvelt üdülőterületén, a Petőfi-szigeten jön létre, a Május 1. sétányon.

Komplex élménymedencével jön létre az élményfürdő

A beruházásban bruttó 7198 négyzetméter alapterületű, legfeljebb 770 fő befogadására alkalmas, 600 fős lelátóval rendelkező, versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda kialakítására kerül sor. A projektben egy versenymedence, egy bemelegítő medence és egy tanmedence épül. Építtetői elvárás az uszoda 50 m-es medenceterének a nemzetközi úszószövetség (FINA) előírásoknak megfelelő kialakítása, és egy versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda megvalósítása, írja a magyarepitok.hu.

Meg kell vizsgálni a termálvíz felhasználásának lehetőségét

Ezeken túlmenően kialakítandó az uszoda és az élményfürdő épületei közötti átjárás zárt térben a két ingatlant összekötő ingatlanon keresztül. Az új komplexum alapvetően lakossági, sportolási, edzési tevékenységeket és versenysport rendezvények lebonyolítását hivatott kiszolgálni - áll a közbeszerzésben.

Az összegzés mindezek mellett megállapítja, hogy miután termálkarszt található a környéken, a rendelkezésre álló és fellelhető adatok/információk alapján az esetlegesen felhasználható termálvíz igénybevételének lehetőségét meg kell vizsgálni, mind az uszoda, mind az élményfürdő tekintetében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

uszoda

élményfürdő

baja

petőfi-sziget

beruházás