Eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon: megváltoznak más fontos szabályok is

Pénzcentrum   
  Megosztom
Eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon: megváltoznak más fontos szabályok is

Gulyás Gergely a március harmadikán tartott kormányinfón, az orosz-ukrán háborús helyzet értékelése mellett rendkívüli járványintézkedéseket is bejelentett. Többek között megszűnik a kötelező maszkviselés, de átmenetileg kivezetik az oltási igazolványhoz kapcsolódó szankciókat is.

Gulyás Gergely szerint a magyar virológusok sosem voltak ennyire optimisták, mint most, ezért Magyarország kivezeti a legtöbb koronavírus-intézkedést Magyarországról március 7-től - írja a Pénzcentrum. Ez azt jelenti, hogy

  • hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség Magyarországon,hétfőtől megszűnnek a védettségi igazolványhoz köthető szankciók is,
  • továbbá hétfőtől a munkáltatók nem írhatnak elő kötelező oltást, de a szociális és egészségügyi dolgozók esetén, idősotthonokban és szociális intézményekben marad a maszkviselés.

A miniszter ezen felül beszámolt arról is, hogy a veszélyhelyzet továbbra is fennmarad Magyarországon, illetve készülni kell egy esetleg hatodik járványhullámra is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkviselés

kormányinfó

gulyás gergely

veszélyhelyzet

megszűnik