Ezzel mindenki nyer: a tapasztaltak szerint így kell zöldséget és gyümölcsöt termeszteni

MTI   
  Megosztom
Ezzel mindenki nyer: a tapasztaltak szerint így kell zöldséget és gyümölcsöt termeszteni

A zöldség-gyümölcs termelői szervezetekkel kapcsolatos tapasztalatok megosztásáról, valamint a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervről tárgyaltak a felek a Csornán megtartott szlovák-magyar államtitkári találkozón, amelyen az Agrárminisztériumot Juhász Anikó helyettes államtitkár képviselte - tájékoztatta a tárca szombaton közleményben az MTI-t.

Juhász Anikó Csornán fogadta szlovák partnerét, Martin Kováč agrárállamtitkárt és küldöttségét. A szaktárca ismertette:

a tárgyalások során a felek hangsúlyozták a V4-es együttműködés fontosságát, és megerősítették azon szándékukat, hogy szorosan együttműködnek az új Közös Agrárpolitika (KAP) végrehajtását szolgáló stratégiai terveik kidolgozásában és azoknak az Európai Bizottsággal való elfogadtatásában.

Súlyponti elemként emelték ki a tudásátadásban és kutatásban való együttműködés fontosságát, valamint a BIOEAST-kezdeményezésben végzett közös munkát. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást adott a szlovák félnek a magyar stratégiai terv elfogadtatásának helyzetéről, hogy a felek az erőfeszítéseiket megfelelő módon hangolhassák össze.

A megbeszélés napirendjén a zöldség-gyümölcs termelői szervezetekkel kapcsolatos tapasztalatok megosztása is szerepelt. A magyar fél bemutatta a termelői szervezetek jellemzőit és a hazai szabályozás sajátosságait.

Aktív eszmecsere alakult ki az oktatásról és a tudásátadásról, amelyek elősegítik a termelői szervezetek hatékonyabb működését. Fontos lehet továbbá az adminisztrációs terhek csökkentése és az ellenőrzési rendszer egyszerűsítése, kiszámíthatóságának növelése.

A felek megállapodtak az együttműködés folytatásában és a közvetlen kapcsolatok fontosságában a megbeszélések során érintett új témakörökben is - közölte az AM.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárminisztérium

csorna

agrárpolitikai stratégiai terv