Rendkívüli! Orbán Viktor bejelentette: keményen megsarcolják az élelmiszerláncokat, bankokat, biztosítókat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rendkívüli! Orbán Viktor bejelentette: keményen megsarcolják az élelmiszerláncokat, bankokat, biztosítókat

Megadóztatják a nagyvállalatok extraprofitját, amelyet a rezsivédelmi és honvédelmi alapba kell befizetni - közölte Orbán Viktor a Facebookon.

Orbán Viktor ma délutáni bejelentésében elmondta, hogy a háború elhúzhódása és a brüsszeli szankciós politika stagnálása miatt hatalmas áremelkedésekre lehet számítani a továbbiakban is. Mindeközben az emelkedő kamatok és árak révén a miniszterelnök szerint a bankok és a multik egyre nagyobb haszonra tesznek szert.

A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot egyaránt, aminek a segítségével továbbra is fent tudja tartani a rezsicsökkentést, aminek segítségével az energiaárak növekedését nem a lakosságnak kell megfizetnie.

Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk egy részét ebbe a két alapba fizessék be

– mondta el a miniszterelnök. Ezek az intézkedések a bejelentés szerint két évre, 2022-23-ra vonatkoznak. További részleteket a holnapi kormányinfón árulnak el, tette hozzá.

Kiemelt kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán

orbán vikor

bejelentés

adó

élelmiszerláncok

bankok

biztosítók