Hiába a durva drágulás: erre fáj a foga most rengeteg vidéki magyarnak is

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hiába a durva drágulás: erre fáj a foga most rengeteg vidéki magyarnak is

Felnőttek számára 100-110 ezer forintnál kezdődik nagyjából a belépő árkategóriájú elektromos roller a magyarországi műszaki láncoknál. A vásárlók azonban ennél általában drágábban, 130-150, sőt 200 ezer forintért vásárolnak járművet. A megfelelő roller kiválasztása előtt különösen fontos figyelni a motor teljesítményére, a kerekek nagyságára, a roller kialakítására, és a fékrendszerre is. A Pénzcentrum most szakértők segítségével járta körül, mik most a legfrissebb e-roller trendek, de mutatjuk azt is, egy év alatt mekkora drágulás következett be az egyre népszerűbb alternatív járműveknél.

Bárki tapasztalhatja maga körül, hogy a városokat, kiváltképp Budapestet a biciklik mellett az elektromos rollerek is ellepték. A pandémia két éve sokat lökött az alternatív közlekedési eszközök terjedésén, hiszen sokan kerestek lehetőséget a kényelmes, másokkal való érintkezést nélkülöző, városon belüli utazásra.

Ennek apropóján a Pénzcentrum annak járt utána, mik a legfrissebb e-roller trendek, de a legnagyobb hazai elektronikai boltok megkérdeztük arról is, melyik árkategóriás eszközök kelnek el a legnagyobb számban, sőt szóba került a járművek drágulásának mértéke, ahogy az is, mire érdemes figyelni akkor, ha valaki e-rollert szeretne vásárolni.

Elektromos roller ár

Nagyságrendileg idén is hasonló mértékben fogynak az elektromos rollerek, mint tavaly

közölte lapnak az eMAG-Extreme Digital, akik elárulták azt is, hogy 120-130 ezer forintos áron már városi használatra, például munkába járásra tökéletes masinát lehet vásárolni (náluk ez az árkategória a legkelendőbb). Ezen az áron 300 wattos motorral szerelt e-rollert lehet venni - a 25 kilométer/órás végsebességgel, 30 kilométeres hatótávval.

Az elektromos rollerek piaca nagy mértékben emelkedik és nagyon nagy az érdeklődés irántuk. A fiatalok körében a könnyebb közlekedési lehetőség miatt ennyire népszerű. Az „öltönyös” bringások estében biztosak vagyunk benne, hogy e-rollerre váltottak. Az egyre bővülő kínálat is mutatja mekkora a kereslet

- válaszolta a Pénzcentrumnak az Euronics, akiktől megtudtuk azt is, hogy náluk a legkeresettebb modellek 150-200 ezer forint között vannak, és ezek az alsó közép és középkategóriának számítanak. A műszaki lánctól megtudtuk azt is, hogy a teljes e-rolleres piac több mint 20 százalékos növekedésben van, elmondásuk szerint azonban ehhez képest ők jobban nőnek.

Összehasonlítva az elmúlt 5 hónap adatait a tavalyi év azonos időszakával, egy eléggé erős, felfelé ívelő tendencia látható. 2021-hez képest több mint az ötszörösére nőtt a forgalmunk, ez egy folyamatosan erősödő érdeklődést tükröz

- tudatta lapunkkal a Media Markt. A cég ezen felül elárult azt is, hogy "a két piacvezető márka mellett jelennek meg B kategóriás brandek is, akik szintén próbálnak kisebb-nagyobb szeleteket kihasítani ebből a tortából. A legnépszerűbb típusok a 25km-es hatótávval rendelkező rollerek, de egyre erősebbé válnak a 45 kilométer hatótávúak is".

Milyen árakon lehet e-rollereket kapni?

Azt tehát már tudjuk, hogy a legnagyobb hazai láncoknál milyen árkategóriás járművek a legkeresettebbek, de természetesen a szortiment ennél nagyobb. Az eMAG.hu-n például több mint száztíz-féle elektromos roller kapható, a legolcsóbb, gyerekekre méretezett modellek bruttó 50 ezer forint körüli áron érhetők el, a belépő felnőttek szállítására is alkalmas típusok ára 100-110 ezer forint körül van.

De a kínálatban jóval drágább, 300 ezer forint feletti árú Ducati és Seqway modellek is vannak erős elektromos motorral, nagy hatótávval. A legkelendőbb e-rollerek azonban a Xiaomi és Kugoo márkák modellei. A legtöbbet ezek közül is előbbi márkából adtak el a 250-300 wattos, 20-30-45 kilométeres hatótávú eszközök közül.

Az Euronics az árakat illetően arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy kínálatukban vannak kifejezetten gyerekeknek készített modellek ezek akár már 50-60 ezer forinttól elérhetők. Viszont a felnőtt modellek 80-100 ezer forinttól indulnak és elérik a 300-350 ezer forintos határt is.

A Media Markt esetében a legnépszerűbb modellek a Xiaomi és Segway rollerei, ezek 140-320 ezer forintos tartományban mozognak az eladásokat nézve. Összességében ugyanakkor azt lehet mondani, hogy a lánc boltjaiban középkategóriás rollereket keresnek leginkább, ezek árai körülbelül 150-200 ezer forint között mozognak.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

e-roller

kerékpár

közlekedés

infláció