Orbán Viktor megüzente, mi lesz a rezsi-árstoppal és a megélhetéssel: ez fájni fog a magyaroknak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor megüzente, mi lesz a rezsi-árstoppal és a megélhetéssel: ez fájni fog a magyaroknak

A kormányfő szerint két nagy csata lesz: az energiáért, a megélhetési költségekért folyik az egyik, de lesz még csata a munkahelyekért is, mert közeledik a recesszió az európai gazdaságban. Magyarországon most még munkaerőhiány van, de ez könnyen fordulhat.

Európában senki sem gondolta volna február 24-én, hogy nem egyszerűen egy háború kezdődött, hanem egy új szakaszába lép az európai történelem - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Mint mondta, a háború az európai gazdaságban is zajlik, az áremelkedés megkérdőjelez mindent, amihez hozzászoktunk - írta a Pénzcentrum.

Magyarországon még munkaerőhiány van, de a következő hónapokban európai szinten is recesszióval kell számolni, azt tanácsolta mindenkinek, akinek van munkája, hogy becsülje meg, és tegyen meg azért mindent, hogy ez a munka meg is maradjon.

Az áram ára ötszörösére, a gázé pedig hatszorosára emelkedtek. Mint kifejtette, Magyarországon lesz elég energiaforrás, a kérdés az, hogy mennyi ideig lehet elviselhető keretek között tartani az árakat. Az energia-veszélyhelyzet mellett egy operatív törzs felállítását is elredelte, Gulyás Gergely vezetésével. Az intézkedések felsorolása után arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés az átlagos fogyasztásig megmarad. A kormány úgy hozott döntést, hogy rendelkezett a pontos számokkal, tudták, mennyi az átlagos áram- és gázfogyasztás itthon, így húzták meg a határokat.

Ha keresnének itt is hatezer eurót az emberek, és annak egyhatoda menne el a rezsire, az kibírható lenne nekik, de Magyarországon ennél jóval rosszabbak a fizetések, így jobban megérzik az árakat az emberek

- magyarázta Orbán.

A háború előtt belefért a teljes rezsicsökkentés, most viszont nem. Jó volna, ha ezt belátnák az emberek, de a körülményeken nem változtat, ha ezt nem látják be

- tette hozzá.

A kormányfő jó és szükséges döntésnek nevezte az új kata-törvényt, mint mondta eleinte még működött a rendszer, de szerinte egy idő után a cégek kiskapuként használták a rendelkezést. Ez mostmár nem fér bele, de nem a költségvetés, hanem a nyugdíjrendszer miatt. Kijelentette: az nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kellene neki, mert akkor az ki fog lukadni. Hozzátette, az ország 50-100 ezer katást elbír, de többet nem.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán vikor