Itt kormány bejelentése: részlegesen eltörlik a benzinárstopot Magyarországon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt kormány bejelentése: részlegesen eltörlik a benzinárstopot Magyarországon

Rendkívüli időpontra, szombat délelőttre hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Mutatjuk kikre vonatkozik a továbbiakban a hatósági benzinár.

Gulyás Gergely a rendkívüli, szombati kormányinfón bejelentette, hogy mostantól nem minden magyar rendszámmal rendelkező gépjármű tankolhat a továbbiakban hatósági árakon. A kancelláriaminiszter elmondása szerint kénytelenek voltak meghozni ezt a nehéz döntést, miután hétfőn karbantartás miatt kénytelen leállni a százhalombattai finomító.

Bár Gulyás Gergely elmondása szerint a kőolajfinomító százszázalékban fedezi a magyar szükségletet, de a leállás és a megnövekedett energiaárak miatt két lehetőség áll előttünk, hogy fedezni tudjuk a szükségletet: az import és a stratégiai készletek felszabadítása.

Az előbbi a kancelláriaminiszter szerint nem lehetséges teljes mértékben, ugyanis nem tudni, hogy az orosz import milyen szinten fog ősszel és télen akadozni. Miután nem lehet garantálni, hogy télen is megfelelő lesz az ellátás a kormány úgy döntött, hogy a stratégiai készletekből csak egy korlátozott mennyiséget fognak felszabadítani. Egészen pontosan annak körülbelül negyedét, a többit import segítségével próbálja majd megoldani a kormány.

Az import ára azonban rendkívül magas és a megmaradó készletek mindössze a lakossági fogyasztásra alkalmasak. Így a 480 forintos hatósági árat mostantól csak a magántulajdonban lávő gépjárművek, a mezőgazdasági járművek és a taxik élvezhetik.

(CÍmlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

korányinfó

bejelentés