Közeleg a határidő: lépni kell, ha nem akarjuk már most a drága rezsit fizetni

HelloVidék   
  Megosztom
Közeleg a határidő: lépni kell, ha nem akarjuk már most a drága rezsit fizetni

Az árváltozás miatt az MVM rendkívüli lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására július 26-a és augusztus 5-e között - írja a Telex.

A vállalat honlapján elérhető tájékoztató szerint azok az ügyfelek is megadhatják péntekig mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget.

Érdemes inkább személyesen vagy online próbálkozni, a telefonos ügyfélszolgálat ugyanis a lap több olvasójának jelzése szerint is egész nap elérhetetlen.

A legegyszerűbb az online diktálás, a gázóra állását itt lehet regisztráció nélkül is rögzíteni. A villanyóraállá. A villanyóraállás rögzítéséhez az MVM Next oldalán van egy eligazítás, attól függően, hogy ki milyen szolgáltatónál volt korábban.

Az MVM oldalán azt írják, a rezsinövelés miatt nem lesz külön elszámolás, és így nem lesz külön elosztói leolvasás sem, de „úgynevezett számlamegosztás történik becsült érték alapján, amely értelmében a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott földgáz mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán".

Kiemelik, hogy a rendkívüli mérőállásközlést figyelembe fogják venni a számlázásnál, illetve az elszámolt mennyiség megosztásánál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mvm

mérőállás

mérőállás bediktálása

határidő

online diktálás

gázóra

rezsiemelés