Megakasztották a beruházást: egyelőre nem épül lakókomplexum Tihanyban

HelloVidék   
  Megosztom
Megakasztották a beruházást: egyelőre nem épül lakókomplexum Tihanyban

Természetvédelmi területen építettek volna Tihanyban lakókomplexumot, ám egyelőre a zöldhatóság megtagadta az engedélyeket – számolt be róla az Átlátszó.hu.

Az elmúlt időszakban több szó esett arról, hogy egy három épületből álló, háromszintes lakókomplexumot és hotelt akartak építeni Tihanyban. Viszont már maga az ötlet felháborodást váltott ki, a beruházás a helyiek ellenállásába ütközött.

Ahogy a portál írja, a beruházó által fizetett előzetes vizsgálati dokumentációban arra jutottak, hogy az építkezésnek jelentős környezeti vagy tájképi zavaró hatása nem lesz. Azt azonban kritikusan megjegyezték, hogy mivel a Kenderföldeken több telek beépítését tervezik, így azokat nem külön-külön, hanem egyben kellene vizsgálni.

Ahogy a lap arról beszámolt, a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak 45 napja volt arra, hogy megállapítsa, a beruházásnak van-e jelentős környezeti hatása. A nagyszámú beérkezett észrevétel miatt azonban a határidőt 35 nappal meghosszabbították, így augusztus elején született meg a döntés. A határozatot a tiltakozók juttatták el a lapunkhoz.

Nemrég döntött a Veszprém Megyei Kormányhivatal, még pedig azt, hogy megakasztják a beruházás engedélyeztetését, mivel nem illenek bele a tihanyi környezetbe a tervezett épületek. Emellett úgy látták, hogy a beruházás valós veszélyt jelent a tájjelleg sérülése, legrosszabb esetben a táj degradációja, amely utólag nem orvosolható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tihany

építkezés

beruházás

lakókomplexum

engedély