Megakasztották a beruházást: egyelőre nem épül lakókomplexum Tihanyban

HelloVidék   
  Megosztom
Megakasztották a beruházást: egyelőre nem épül lakókomplexum Tihanyban

Természetvédelmi területen építettek volna Tihanyban lakókomplexumot, ám egyelőre a zöldhatóság megtagadta az engedélyeket – számolt be róla az Átlátszó.hu.

Az elmúlt időszakban több szó esett arról, hogy egy három épületből álló, háromszintes lakókomplexumot és hotelt akartak építeni Tihanyban. Viszont már maga az ötlet felháborodást váltott ki, a beruházás a helyiek ellenállásába ütközött.

Ahogy a portál írja, a beruházó által fizetett előzetes vizsgálati dokumentációban arra jutottak, hogy az építkezésnek jelentős környezeti vagy tájképi zavaró hatása nem lesz. Azt azonban kritikusan megjegyezték, hogy mivel a Kenderföldeken több telek beépítését tervezik, így azokat nem külön-külön, hanem egyben kellene vizsgálni.

Ahogy a lap arról beszámolt, a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak 45 napja volt arra, hogy megállapítsa, a beruházásnak van-e jelentős környezeti hatása. A nagyszámú beérkezett észrevétel miatt azonban a határidőt 35 nappal meghosszabbították, így augusztus elején született meg a döntés. A határozatot a tiltakozók juttatták el a lapunkhoz.

Nemrég döntött a Veszprém Megyei Kormányhivatal, még pedig azt, hogy megakasztják a beruházás engedélyeztetését, mivel nem illenek bele a tihanyi környezetbe a tervezett épületek. Emellett úgy látták, hogy a beruházás valós veszélyt jelent a tájjelleg sérülése, legrosszabb esetben a táj degradációja, amely utólag nem orvosolható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tihany

építkezés

beruházás

lakókomplexum

engedély