Ilyen egy 170 milliós luxusbölcsőde a vidéki Magyarországon: 12 kiválasztott gyereknek épült

MTI   
  Megosztom
Ilyen egy 170 milliós luxusbölcsőde a vidéki Magyarországon: 12 kiválasztott gyereknek épült

Több mint 170 millió forint támogatással bölcsőde épült Horvátzsidány községben - közölte a Vas megyei település polgármestere.

Krizmanich István közölte:

a 12 kisgyermek napközbeni ellátását szolgáló, több mint 250 négyzetméter alapterületű épületet uniós pályázati forrás felhasználásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) segítségével sikerült felépíteni; a beruházással három új munkahelyet is teremtettek a községben.

Hozzátette, a többségében horvátok lakta településen eddig nem volt bölcsőde. A korszerű, akadálymentesített intézményhez, amelyet a község központjában, az óvoda szomszédságában hoztak létre, egy 310 négyzetméteres játszókert is kapcsolódik. Az új horvátzsidányi bölcsőde a Peresznyén, Ólmodon és Kiszsidányon élő kisgyermekes szülőket is segítheti abban, hogy munkát tudjanak vállalni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

bölcsőde

bölcsődefejlesztés

bölcsőde építés

vas megye