Bezár a belvárosi mozi, lakat kerül a múzeumokra: rezsisokkban ez a vidéki nagyváros

HelloVidék   
  Megosztom
Bezár a belvárosi mozi, lakat kerül a múzeumokra: rezsisokkban ez a vidéki nagyváros

A nyugati határszélen, Szombathelyen drasztikus lépésre szánta el magát az önkormányzat. A muszáj nagy úr, ugyanis 3,2 milliárd forintot kell megspórolni, az óvodákban és a bölcsődékben viszont marad a 22 fok.

Tegnap este Nemény András, Szombathely polgármestere posztolta ki, hogy a városnak több mint 3,2 milliárd forintot kell megspórolnia. Ahogy fogalmazott, marad az óvodákban és a bölcsődékben a 22 fok

  • a közvilágítás is működni fog, ugyanúgy, ahogyan korábban
  • nem lesz ebben csökkenés megtartják valamennyi munkahelyet, ez a csomag nem arról szól, hogy leépítik a mostani dolgozókat.

A fűtési szezon idejére azonban bezárják a belvárosi Savaria mozit, a Smidt Múzeumot és a Schrammel Múzeumot, a Savaria Szimfonikus Zenekar innentől kezdve a sportházban fog működni - írta a Nyugat.hu. Az adventi vásárt megtartják, de kicsit más lesz, mint korábban, kevesebb lesz talán a fény

A civil szervezetek számára megpróbálunk egy mentőhelyet létrehozni, azaz a rendelkezésükre álló ingatlanok közül, amik amúgy is fűtve vannak, hogy ott tudják majd elvégezni a munkájukat, az uszoda működtetése jövőre egymilliárd forinttal kerül többe, de megpróbálnak valamilyen megoldást találni, hogy a szombathelyiek tudjanak hol sportolni, vízilabdázni, úszni

- közölte.

A takarékossági program 74 pontból áll, és 20 céget, intézményt és magát az önkormányzatot is érinti. Így nagyjából másfél milliárd forint megtakarításra számítanak, hogyha véghez is tudják vinni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsicsökkentés

vidék

intézmény

bezárások