Milliárdokból fejlesztik a vidéki ipari parkot: mutatjuk, mire megy el a pénz

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból fejlesztik a vidéki ipari parkot: mutatjuk, mire megy el a pénz

Üzemcsarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket - így egyebek mellett parkolóbővítést - hajtanak végre két, összesen több mint 1,2 milliárd forintos forrással járó európai uniós pályázat segítségével Pécs déli ipari parkjában.

A baranyai megyeszékhely önkormányzata közleménye szerint a forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből, de a munkálatok csak az elmúlt napokban indultak meg.

A beruházások részeként - csaknem 800 millió forintos támogatással - egy bérbeadásra szánt, 2200 négyzetméteres üzemcsarnokot, hozzá pedig több mint 600 négyzetméternyi irodát, szociális blokkot építenek. Az épület bővítésére is lesz lehetőség, kész tervek állnak a későbbi bérlő rendelkezésére.

A másik beruházás részeként - 430 millió forintos támogatás felhasználásával - az új csarnok közműbekötéseit végzik el, emellett infrastruktúrafejlesztést hajtanak végre, egyebek mellett egy negyven férőhelyes parkolót építenek meg

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

pécs

ipari park

üzemcsarnok

fejlesztés

bővítés