Télre bezár ez a magyar nagyváros: az éjjeli órákra még a közvilágítást is lekapcsolják

HelloVidék   
  Megosztom
Télre bezár ez a magyar nagyváros: az éjjeli órákra még a közvilágítást is lekapcsolják

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc Facebookon jelentette be, hogy az energiaárak emelkedése irdatlan terhet ró a városra. A megyeszékhelyen szinte minden bezár, se könyvtár, se színház, de még közvilágítás sem lesz éjjelente.

A háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a „brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés" hatalmas terhet ró Szolnok városára is, ezért az elmúlt évek egyik legfontosabb döntése előtt áll az önkormányzat – közölte Szalay Ferenc, a város fideszes polgármestere a Facebookon. Konkrétan az energia árának emelkedése az idei évre tervezett 777 millió forinton felül további 700 milliós kiadást jelent nekik - írta a 24.hu.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ebben a szituációban nincs helye taktikázásnak, felelősen kell döntenünk és cselekednünk azért, hogy megőrizzük a város likviditását, s garantálni tudjuk a legfontosabb önkormányzati ellátások további működését

– írta Szalay.

Az egyik legerősebb mind közül, hogy a közvilágítást péntek és szombat kivételével éjfél és hajnali 4 óra között lekapcsolnák.

Ezen felül az alábbi intézményeket árják be:

  • A Szigligeti Színház decembertől február végéig bezár, nem lesznek előadások.
  • A RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum januárban és februárban bezár.
  • A Tiszaligeti Sportcsarnok bezár, csak a Szolnoki Olajbányász mérkőzéseire nyit ki.
  • A Damjanich János Múzeum egyes épületei télre bezárnak.
  • A Verseghy Ferenc Könyvtár fiókkönyvtárai télire bezárnak, a megyei könyvtár felső két emeletét lezárjuk.
  • A Véső úti strand télen nem nyit ki.
  • A városházán a központi fűtést 18 fokra állítják.
  • Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ régi épülete télire bezár.
  • A Szolnok TV átköltözik az Agórába és a Baross út 1. szám alatti irodaházba.
  • A város óvodái, bölcsődéi működnek, néhány drágábban fűthető épületből átköltöztetik a csoportokat modernebb épületekbe.

A fentiekkel a villamosenergia felhasználás 34%-át, a gázfelhasználás 26%-át tudjuk megtakarítani – közölte a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

szolnok

energiaárak

infláció