Itt a rezsicsökkentő támogatás: ingyenpénz ütheti most a magyar tanyán élők markát

MTI   
  Megosztom
Itt a rezsicsökkentő támogatás: ingyenpénz ütheti most a magyar tanyán élők markát

A magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a vidéki településeken élők életminőségének javítására, a vidék népességmegtartó képességének erősítésére. Ennek érdekében a tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítására vonatkozó pályázati felhívásnál folyamatosan születnek a támogatói döntések - hangsúlyozta csütörtöki közleményében az Agrárminisztérium (AM).

A napokban 178 kedvezményezettnek küldték meg a támogatói okiratot a 2017-ben megjelent és azóta folyamatosan elérhető, "Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései" című kiírás keretében.

Ezzel újabb 700 millió forintot meghaladó támogatás segíti a tanyán élőket. A konstrukció keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamos energia- és vízellátás kiépítését célzó, illetve szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók - emlékeztetett az AM.

A szeptember 20-i módosítással 7 új szakasszal bővült a pályázati felhívás, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. június 5. napjáig lesz lehetőség. A hosszabbítással a tanyán élők életkörülményeinek javításához tehát továbbra is biztosított a pályázati lehetőség - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tanya

tanyafejlesztés

rezsicsökkentés