Elképesztő mennyit kaszálnak ezek a pénztárosok: nem ritka a 400-500 ezres havi fizetés sem

Agrárszektor   
  Megosztom
Elképesztő mennyit kaszálnak ezek a pénztárosok: nem ritka a 400-500 ezres havi fizetés sem

A munkaerőhiány az utóbbi időszakban már nem csak a magasan képzett szakembereknél mutatkozott meg, de olyan pozícióknál is, ahol nem feltétel a végzettség vagy a szakmai tapasztalat. Tipikusan ezek közé tartozik a pénztáros, valamint a bolti eladó munkakör, ahová sokan jelentkezhetnek, ha a közelgő válság idején tömeges elbocsájtásokra kerülne sor. Most a Pénzcentrum megnézte, mennyit keresnek átlagosan a pénztárosok, milyen feladatokat kell ellátni a bolti eladóknak, és hogyan versenyeznek egymással a bérek terén a legnagyobb hazai boltláncok.

Ahogy a portál írja, az utóbbi egy évben feszített munkaerőpiaci helyzettel kellett szembesülni a munkaadóknak itthon, az emberhiány pedig már olyan mértékű, hogy nem csak szakemberekből nincs elég, hanem az olyan munkaköröknél is, ahol nem feltétlenül szükséges felsőfokú végzettség vagy korábbi tapasztalat az elhelyezkedéshez.

Erre jó példa, hogy a kiskereskedelemben ma már sok helyen olyan béreket kínálnak például a pénztárosoknak, ami pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Most megnéztük, mennyit ígérnek a legnagyobb hazai üzletláncok azoknak, akik pénztárosként dolgoznának náluk, és hol lehet a legtöbbet keresni ilyen munkakörben a kiskereskedelemben 2022 őszén.

Ennyit keres egy pénztáros?

Ugyan egyelőre még nem jelentek meg az idei statisztikák arról, hogy átlagosan mennyit lehet keresni pénztárosként, illetve bolti eladóként, azonban a tavalyi adatok jó összehasonlítási alapot képeznek a nagyobb bolthálózatok által idén ősszel kínált fizetések elemzéséhez. A KSH statisztikái szerint bolti pénztáros, jegypénztáros munkakörben tavaly átlagosan bruttó 266 721 forintot lehetett keresni, de a banki pénztárosok bruttó fizetése már 308 189 forint volt. Ezek a mostani árakhoz képest nem tekinthetőek magas fizetéseknek, ráadásul bruttó összegekről van szó. Azonban nagyon fontos figyelembe venni, hogy 2022 elején sok szektorban voltak komoly emelések, különösen az alacsonyabb bérkategóriákban volt tapasztalható növekedés a minimálbér-emelésnek köszönhetően.

Mennyit keresnek a Tescoban, Aldiban és a Lidlben a pénztárosok? Részletes adatokat a Pénzcentrum teljes cikkében olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

pénztáros

fizetés