Itt van Gulyás Gergely SOS bejelentése: ezért hívták össze ma délre a kormányinfót

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt van Gulyás Gergely SOS bejelentése: ezért hívták össze ma délre a kormányinfót

A kormányinfón jelentette be ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezzel pedig Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemond a tisztségéről - írta a Pénzcentrum.

Gulyás Gergely a ma déli kormányinfón jelentette be, hogy távozik posztjáról Palkovics László, miután a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik. A minisztérium feladatait ezentúl a gazdaságfejlesztési és más minisztériumok veszik majd át.

A hírek szerint a közlekedés Nagy Márton minisztéiumához kerül, az ipar Lázár Jánoshoz, minden más terület, mint például a felnőttképzés pedig Csák János alá fog tartozni, míg Paks II. változatlanul a külügyminisztérium alá fog tartozni

- írta a Pénzcentrum.

Palkovics László lemondását egyébként elfogadta Orbán Viktor is. A tárcavezető döntését azzal indokolta, hogy egységes portfolióként tekint a tárcára, így az önálló minisztérium megalakulását követően nem vállalja a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetését.

Gulyás Gergely bejelentése szerint létrejön egy új, energetikai minisztérium, aminek az élére Lantos Csabát kérték fel.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gulyás gergely

lemondás

miniszter

palkovics lászló