Mégis, mi folyik itt? Az Aldi után a Lidl is korlátozza az árstopos termékek mennyiségét

HelloVidék   
  Megosztom
Mégis, mi folyik itt? Az Aldi után a Lidl is korlátozza az árstopos termékek mennyiségét

Az árstopos termékeinek megvásárolható mennyiségének korlátozására kényszerült a Lidl is, szenteste előtt néhány nappal - közölte a Telex. 


 

Ahogy a Pénzcentrum is megírta, karácsony előtt egy héttel korlátozza az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét az Aldi, a Telex megkérdezte a Lidl, terveznek-e hasonló lépést az ünnepek előtt. A lapnak küldött válaszokból kiderült, ha nem is olyan drasztikus mértékben, de a Lidlben is vezettek be korlátozásokat. Közlésük szerint az áruházlánc egységesen, minden üzletben mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső termékekre:

  • Lisztből és cukorból 5-5 kg,
  • tejből 6 liter,
  • az étolaj 1 literes változatából 3 db, míg a 2 és 5 literesből 1 db vásárolható egyszerre.
  • A csirkemell 1000 grammos kiszerelésből 3 db; a 2000 grammos (XXL) kiszerelésből 2 db vásárolható, de az 500g-os, valamint a csemegepultban kapható csirkemellre nincs mennyiségi korlátozás.
  • A lédig burgonyából maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag,
  • tojásból pedig 30 db, illetve a 18 darabosból 2 csomag az egyszerre megvásárolható mennyiség a Lidl üzleteiben.

Az is megjegyezték még, hogy az árstoppal érintett termékek esetében az elmúlt hónapokban többszörösére nőtt az érdeklődés, de az áruházlánc folyamatosan monitorozza a fogyásokat és mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

élelmiszer-árstop

árstop

korlátozás