Fontos: változás a családi pótléknál, de nem biztos, hogy mindenki örül ennek

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos: változás a családi pótléknál, de nem biztos, hogy mindenki örül ennek

A januárban esedékes családtámogatási ellátások korábban érkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre. Akinek utalják az összeget, az ma reggel meg is kapta. Így viszont karácsony után legközelebb csak február elsején jön majd pénz a családoknak.


 


 

A decemberi családtámogatási ellátások - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - idén is karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre - írta korábban Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebookon, szúrta ki a Pénzcentrum.

Az ellátások kifizetése legkésőbb december 23-ig megtörténik - közölte az államtitkár, hozzátéve: a családtámogatási ellátások előrehozott utalása körülbelül 1 millió 180 ezer családot érint.

2023-ban az első családi pótlék utalás februárban lesz, úgyhogy a családoknak érdemes gondolni a januárra is, amikor nem utalják a juttatást - hiszen az már karácsony előtt megjött.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

családi pótlék

utalás

családtámogatás

postai kifizetés