Teljes a káosz az egészségügyben: összeroppanhat a háziorvosi ellátás?

HelloVidék   
  Megosztom
Teljes a káosz az egészségügyben: összeroppanhat a háziorvosi ellátás?

Erőből akar átvinni a kormány valamit, de nem tudja, hova akar eljutni - mondta a hvg360-nak a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke a most élesedő egészségügyi változtatásokról. Rajháthy Beatrix szerint ezután nem lesz gazdaságosabb a rendszer, de nagyobb lesz a zűrzavar. A pontos teendőkről, például, hogy kinek, mikor, hová kell mennie, szinte semmit sem tudni. Közben megroppanhat a háziorvosi ellátás, hiszen egyes orvosok finanszírozása több százezerrel csökkenhet, miközben a rezsiszámlák az egekben vannak. Arra sem lehet mérget venni, hogy az idős háziorvosok nem mennek végleg nyugdíjba, ha késő este ügyelniük kell.

Nagyon úgy néz ki, hogy az egészségügy január 1-i átalakításakor, a rendszert nem töltötték meg tartalommal. Bár már hatályos a törvény és számos azt kibontó rendelet, még nem tudni, melyik kórházban milyen ellátás lesz, ki hova mehet vagy kell mennie, ki hol és hogyan fog dolgozni. És persze azt sem tudni, hogy mindezt mikortól.

Ahogy újra és újra elolvasom a rendeleteket, egyre több bajom van velük

- mondta például a hvg360-nak Rajháthy Beatrix gyerekorvos, a Magyar Orvosok Szakszervezetének egyik alelnöke, akinek jogi végzettsége is van.

A kormánynak sikerült tökéletes káoszt csinálnia. Teljes náluk a tanácstalanság, erőből akarnak valamit átvinni, de nem tudják, hova akarnak eljutni. Ettől nem lesz gazdaságosabb a rendszer, csak rendetlenebb.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvosi ellátás

egészségügy

egészségügyi dolgozók

háziorvosok

magyar orvosok szakszervezete