Zsebbenyúlós most az autóvásárlás: egyhamar nem mennek lejjebb az árak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Zsebbenyúlós most az autóvásárlás: egyhamar nem mennek lejjebb az árak

Ne apelláljunk arra, hogy olcsóbbak lesznek a használt autók Magyarországon, a jó állapotú példányok ára pedig egyre jobban elszakad az átlagosakétól - mondta a Pénzcentrumnak a Becsületesnepper néven ismert Kroneraff István. Mint kifejtette, sokan mondják le újautó rendelésüket, mert az jóval drágább lesz leszállításkor, mint amikor megrendendelték. Ezek a vásárlók pedig a használtpiacon csapódnak le. Az egyik nagy hirdetési portál vezérigazgatója pedig arra számít, hogy az év közepére valóban jelentősen javulhat az ellátási helyzet az újautópiacon.

Ahogy arról a portál már korábban beszámolt, ma már 5 millió forint alatt nem lehet élhető új autót venni Magyarországon. Felvetődik a kérdés, hogy ilyen árak, és az utóbbi hónapokhoz képest kedvezőbb euróárfolyam végett nem éri-e meg jobban külföldről, mondjuk Németországból jó állapotú, használt autót behozni. Való igaz, hogy az uniós megállapodás hírére a forint 400 körüli árfolyamon nyugvópontra ért az euróhoz képest, de még így sem feltétlenül éri meg magánemberként belevágni az autóbehozatalba.

Itthon azért drága az autó, mert kint is drága, ne legyenek illúzióink

- mondta felvetésünkre a Becsületesnepperként ismert Kroneraff István. Sokan a helyzet javulását várták attól, hogy a hírek szerint elkezdtek rövidülni az autógyártók várólistái, de a szakember nem látja ilyen fényesen a jövőt.

További részletek a Pénzcentrum teljes cikkében olvashatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

használtautó

használtautó vásárlás