Döbbenet: csúnyán ráfizetnek a vidéki távhőcégek a spórolásra, kötbért kell fizetniük

24.hu   
  Megosztom
Döbbenet: csúnyán ráfizetnek a vidéki távhőcégek a spórolásra, kötbért kell fizetniük

A szegedi mellett a miskolci távhőcégnek is kötbért kell fizetni az MVM részére, mert kevesebb gázt fogyasztott, mint amennyit előre megrendelt, holott a kormány is elvárja tőlük a spórolást - közöte az RTL Híradó.


 


 


 

Az Energiaügyi Minisztérium a héten közölte, hogy decemberben negyedével kevesebb gáz fogyott, mint egy évvel korábban, bár ebben benne van az állami intézmények és az önkormányzatok spórolása is. A távhőcégeket viszont annak ellenére büntetik a spórolás miatt, hogy a kormány a rezsitámogatás feltételéül szabta a spórolást.

Az el nem fogyasztott gázra korábban is szabtak ki kötbért, csakhogy az a teljes fűtési szezonra vonatkozott. Tavaly ősszel viszont havi elszámolást vezettek be.

A Miskolc Televízió szerint az MVM a miskolci távhőcégtől októberre 89,5, novemberre 85 millió forintot követel.

Szeged alpolgármestere, Kovács Tamás szerint így nem lehet tervezni: például ha februárban hideg idő lesz, akkor túlvételezésbe kerülnek majd, mert nem tudják felhasználni azt az energiát, amit decemberben megtakarítottak - számolt be róla az RTL Híradó.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tavhő

távhőellátás

panel lakások