Kínai óriásvállalat érkezik Magyarországra: ez lesz az új trendi márka?

MTI   
  Megosztom
Kínai óriásvállalat érkezik Magyarországra: ez lesz az új trendi márka?

A magyar piacon is megjelenik a világ vezető nagy háztartási gép-márkája, a Haier. A kínai anyavállalat termékeit már 21 európai országban forgalmazzák, három éven belül a top 3 márka közé szeretnének kerülni Magyarországon – közölte a cég.

A magyar piacon is megjelenik a világ vezető nagy háztartási gép-márkája, a Haier. A kínai anyavállalat termékeit már 21 európai országban forgalmazzák, három éven belül a top 3 márka közé szeretnének kerülni Magyarországon – közölte a cég. A közlemény szerint április 15-től több mint 50 készülékből álló portfóliójuk válik elérhetővé Magyarországon is. A hivatalos forgalmazói feladatokat a Candy Hoover Hungary Kft. látja el.

A magyar piacra lépés jelentőségét mutatja, hogy a Haierhez hasonló márkabevezetésre a nagy háztartásigép-szegmensben jó ideje nem volt példa

– írták.

Rózsa Márton ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: a Candy Hoover Hungary Kft. az első évben visszafogottabb, de nagyságrendileg több száz millió forintos árbevétellel számol a termékek forgalmazásából, a pontos számadat üzleti titoknak minősül.

Közölte, az új márka piacra vezetését nem egyszeri költségként kezelik, hanem hosszú távú, folyamatos, éveken átnyúló befektetésnek. Kiemelték, céljuk a márkaimázs építése, ez éves szinten több tíz millió forint befektetést jelent és minimum ennyit fog jelenteni a jövőben is.

A TOP 3 háztartásigép-márkává váláshoz becslésük szerint tízmilliárd forintos léptékben kell gondolkodni. A jelenlegi termékportfólió az elkövetkező években folyamatosan bővülni fog – tette hozzá.

A Haier 14 egymást követő évben vezette az Euromonitor International által készített, a globálisan meghatározó háztartási készülékek márkarangsorát.

Az első kínai vállalat, amely 2018 októberében belépett a frankfurti China Europe International Exchange (CEINEX D-Share Market) részvénypiacára. A vállalat márkái: Candy, Hoover, Haier, Rosiéres, Casarte, GE Appliances és Fisher & Paykel.

A társaság európai központja az olaszországi Brugherio területén található.

A vállalat 2021-es globális árbevétele elérte a 227,5 milliárd renminbit (33 milliárd euró), ez éves szinten 15,8 százalékos növekedés. A 2021-es pénzügyi eredmények az európai növekedési stratégia sikerességét mutatják: a 19,7 milliárd renminbi (2,7 milliárd euró) árbevétel 20 százalékos növekedés volt éves szinten.

A csoport 2022-es árbevétele globális szinten elérte a 350,6 milliárd renminbit(48,8 milliárd euró).

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kína

gazdagság

háztartási gép