Újabb kínai gigagyár érkezhet Magyarországra: itt készítené a világcég az elektromos autókat

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb kínai gigagyár érkezhet Magyarországra: itt készítené a világcég az elektromos autókat

Magyarországon építhet autógyárat a kínai BYD. A világ egyik legnagyobb elektromos autógyártója már idén dönthet a kérdésben, és 2025-ben el is kezdené az európai piacra történő gyártást.


 


 

A világ egyik legnagyobb elektromos és hibrid autógyártója, a kínai BYD tervei szerint még ebben az évtizedben leuralja az európai piacot: 2030-ra minden 10. villanyautót ők akarnak eladni, és az első három európai EV-márka közé kerülnének. Épp ezért autógyárat építenének a régióban, és bár hosszú ideig a cél az Egyesült Királyság volt, most Magyarországra vetették szemüket, írja a Világgazdaság.

A BYD ugyanis kizárta Nagy-Britanniát, mivel véleményük szerint a Brexit gazdasági hatásai miatt már nem számít ideális helyszínnek. Magyarország azonban jó választás lehet, hiszen az iparágnak már kiépített infrastruktúrája van. Michael Shu, a vállalat európai elnöke szerint Nagy-Britannia még az első 10 között sincs azon országok között, ahol üzemet építenének – a kontinens sokkal kedvezőbbnek tűnik, és jelenleg Magyarország, valamint a németek, a franciák, a spanyolok és a lengyelek tűnnek a legesélyesebbnek.

A BYD 1995 óta fejleszt akkumulátorokat, és az utóbbi években egyre nagyobb teret nyer az EV-piacon. A vállalat a Ford-elv alapján működik, azaz a legtöbb alkatrészük, valamint az elektronikák és az akkumulátor-rendszerek gyártását maga irányítja – úgy gondolják, hogy az általuk „vertikálisan integráltnak” nevezett üzleti modell megkülönbözteti őket a vetélytársaiktól, akik a technológiát csak megvásárolják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autógyár

kínai világcég

byd

elektromos autók

autógyártás