Drága nyár vár ezekre a magyar szülőkre: többszázezres kiadás is lehet a móka vége

Pénzcentrum   
  Megosztom
Drága nyár vár ezekre a magyar szülőkre: többszázezres kiadás is lehet a móka vége

Sokan esküsznek rá, hogy a nyelvtanulás egyik leghatékonyabb módja, ha az ember külföldön tölt egy kis időt és anyanyelvi környezetben próbálja meg elsajátítani az általa választott nyelv fortélyait. De mennyibe kerül ez 2023-ban? A Pénzcentrum most ennek járt utána.

Manapság szerencsére már számos nyelvtanulást népszerűsítő cég kínál ilyen lehetőséget az érdeklődőknek. Ezek az intézmények az idegen nyelv fejlesztését egy külföldi utazás keretében ajánlják, így a jelentkezők nem csak az adott nyelvet gyakorolhatják, de a fogadó ország kultúráját is jobban megismerhetik és hasznos kapcsolatokra, az itthoni tanulással nem megszerezhető, nemzetközi élményekre is szert tehetnek - írta cikkében a Pénzcentrum. A lapnak három cég, az elsősorban amerikai gyerektáboroztatásra specializált Camp Leaders, az Egyesült Királyságban található nyelvi táborokat és tanfolyamokat közvetítő AngolNyár és a szintén észak-amerikai táboroztatásban utazó Camp America nyilatkozott arról, hogy mely programok és helyszínek bizonyulnak a legnépszerűbbnek a jelentkezők körében, illetve, hogy a bizonytalan gazdasági körülmények hatására hogyan alakultak az árak az elmúlt időszakban.

A különböző mértékben növekvő árak ellenére az érdeklődés folyamatosan kúszik felfelé - derült ki a cikkből.

Az AngolNyárnáé a legtöbben Londonba vagy a déli tengerpartra szeretnek utazni, de sokan keresnek nyugodtabb városi helyszíneket (így például Canterbury-t vagy Yorkot) is. Növekvő az érdeklődés azonban az az angliai bentlakásos, ifjúsági nyári táborokra is. Ezek jelentős része nem az ismertebb városok közelsége, sokkal inkább az iskola adottságai, a szép tájak, a "Harry Potteres" épületek és a hatalmas sportpályák miatt érdekesek – ezek a táborok ugyan drágábbak, de mégis növekszik irántuk a kereslet

– nyilatkozta többek között az egyik cég ügyvezető igazgatója.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

táboroztatás

táboroztatási árak

nyelvtanulás