Két éve zárták be a balatoni élményfürdőt: most 1,5 milliárdból megmentik

HelloVidék   
  Megosztom
Két éve zárták be a balatoni élményfürdőt: most 1,5 milliárdból megmentik

A 2021 nyarán balesetveszély miatt bezárt Galerius fürdő újbóli üzemeltetéséhez másfél milliárd forintra lenne szükség. A siófoki önkormányzat 900 millió forintot már elnyert egy pályázaton, a hiányzó összeget ingatlaneladásból teremtenék elő - adta hírül a Welovebalaton.hu.

Az előzményekhez tartozik, hogy a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központot még 2006-ban adták át. A járvány miatti lezárások után, 2021. május 22-én újra kinyitott, de a vendégek a beltéri medencét már nem használhatták, csak a szaunát, a sóbarlangot és a kültéri medencét látogathatták, pénteken, szombaton és vasárnap.

Szakértői felmérés alapján aztán kiderült, hogy a fürdőt másfél milliárdnyi forintból lehetne ismét biztonságosan és megfelelő műszaki paraméterekkel üzemeltetni, írta a Siófok.hu.

A fürdő tulajdonosa, a siófoki önkormányzat két forrásból szerette volna finanszírozni a fürdő felújítását. Az egyik forrás a turizmusfejlesztési támogatásból elnyert 900 millió forint, a hiányzó százmilliókat pedig egy másik, energetikai pályázatból tervezték biztosítani. Ezt a pályázatot azonban még ki sem írták és azt sem lehet tudni, kiírják-e egyáltalán.

A testületnek azonban döntést kellett hoznia, mert a 900 millió forint felhasználásáról szóló támogatási szerződés aláírása esedékessé vált. A testület szándéka egyértelmű: nem hagyják elveszni a 900 millió forintot, megmentik a fürdőt az utókornak. A zárt ülésen született döntés értelmében a hiányzó összeget

Végezetül, íme, egy kis videó arról, milyen is lehetett fénykorában a siófoki wellness-paradicsom:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék gyógyfürdő

wellness

siófok

siófok galerius fürdő