Közel 400 millió forint támogatás jutott a papírgyárnak: mutatjuk, mire költötték a pénzt

MTI   
  Megosztom
Közel 400 millió forint támogatás jutott a papírgyárnak: mutatjuk, mire költötték a pénzt

Csaknem 400 millió forint támogatásból fejlesztette szentesi üzemét a higiéniai papírtermékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó Coala Hungary Kft - közölte a társaság.

A vállalat a fejlesztéshez a Széchenyi Terv Plusz programban 398 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást kapott. A társaság a támogatással a Szentesen működő higiéniai papírtermékeket gyártó üzemét kétezer négyzetméteres csarnokkal és egyedülálló automatizált gépsorokkal bővítette.

A törökbálinti székhelyű cég 2010-ben alakult, de ezt megelőzően a Coala cégcsoporttal már több mint 20 éve jelen van a higiéniai papírtermékek piacán. A cég az ország dél-alföldi régiójában mára meghatározó és növekvő szerepet betöltő higiéniai papírtermékeket gyártó és forgalmazó vállalata

- írják a honlapjukon. A vállalatban 47 munkavállaló dolgozik. Szentesen az üzem található, de Biatorbágyon is van raktárbázisuk. A vállalat készlete átlagosan eléri a 4000-4500 raklapos mennyiséget.

A támogatott projekttel a társaság célja a robottechnológia energiahatékony működtetése és a kapacitásnövelés volt, ezáltal a kibővített üzemcsarnokban a termelésből keletkező hulladékot teljes mértékben fel tudják dolgozni.

A közleményben kitértek arra, hogy a technológiai fejlesztésük egyedülálló, automatizált rendszerekkel bővült, ahol az újrahasznosított csomagolóanyagok használata, illetve a hulladékanyagok kezelése magas technológiai szinten zajlik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

papír

papírgyár

papírtermékek

beruházás

fejlesztés

támogatás