Rendkívüli: váratlan bejelentést tett a kínai fél a debreceni akkumulátorgyárról

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli: váratlan bejelentést tett a kínai fél a debreceni akkumulátorgyárról

Fred Zhang, a CATL nemzetközi kommunikációjáért felelős menedzsere a Növekedésnek a debreceni akkumulátorgyárról beszélt, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az üzem az európai autógyárak kiszolgálója lesz és mintegy 30 márkának (BMW, Volkswagen, Toyota, Tesla, Volvo) szállítanak majd innen akkumulátorokat.


 

A debreceni akkumulátógyár az európai autógyárak kiszolgálója lesz, mintegy 30 márkának szálllítanak majd innen akkumulátorokat - mondta el a növekedés.hu-nak Fred Zhang, a CATL nemzetközi kommunikációért felelős menedzsere. A lapnak azt is elárulta a szakember, hogy a gyár építését idén nyáron elkezdik, a próbaüzem 2024-ben, a teljes gyártás 2025-ben veszi kezdetét.

  • A kínai cég világszerte 13 üzemet működtet, amelyekben 120 ezer dolgozót foglalkoztatnak.
  • A CATL-nak a debreceni üzem a második európai egysége lesz.

Zhang hozzátette, hogy a debreceni üzem lehetővé teszi számukra, hogy megbirkózzanak az európai piac növekvő igényeiből fakadó kihívásokkal, valamint, hogy javítsák a globális termelési hálózatukat és, hogy segítsék az e-mobilitást, illetve felgyorsítsák az európai energetikai átállást. Hozzátette, Debrecenben lítium-ionos akkumulátorokat gyártanak majd, konkrétan a cella és modulgyártás történik majd kelet-magyarországi üzemben, a legkisebb legyártott egység a cella, amelyeket modulokba rendeznek.

Mivel a gyár magas áramigénye is gyakran kérdéseket vet fel, így ezekre is válaszolt Zhang, aki kiemelte: a debreceni üzem működési folyamatainak optimalizálása is terítéken van annak érdekében, hogy csökkentsék az energiaigényt, majd úgy fogalmazott, hogy a CATL számára kiemelten fontos szempont a zöld átállás elősegítése, ugyanis a cég úttörőnek számít a negyedik ipari forradalom vívmányainak alkalmazásában.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

akkumulátor

akkumulátor telepítés

akkumulátor-gyártás