Tudtátok, hogy vége az árstopnak? Bizony, nem lehet már hatósági áron tűzifát vásárolni

MTI   
  Megosztom
Tudtátok, hogy vége az árstopnak? Bizony, nem lehet már hatósági áron tűzifát vásárolni

A legelőrelátóbbak már most megveszik a téli tüzelőt, a még előrelátóbbak ezt már megtették április 15-ig, ugyanis addig volt ugyanis hatósági áras a tűzifa. Ezt tavaly szeptemberben jelentette be az agrárminiszter. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni - közölte az ATV Híradó.

A tűzifa hatósági ára 30 ezer forint volt köbméterenként, piaci áron most 36-38 ezerért lehet venni. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni, ez a lehetőség azonban már nem él.

Balogh József, az ATV által megkérdezett energetikai szakértő szerint már az elején sem volt jó ötlet a hatósági ár, hiszen kevés az erdő, ráadásul ez a fajta segítség csak egy szűkebb rétegnek kedvezett.

Most pedig kiderült, hogy valójában ez egy teljes abszurdum, itt van a nyár, tele vannak a gáztárolók, és egyszerűen a kormány azt szeretné, hogy akinek nem muszáj, az ne fűtsön fával, és kész

- fogalmazott.

Az ATV által megkérdezett szakértők szerint egy darabig marad a standard ár, nyárra talán egy picit lejjebb megy. De amikor elindul a fűtési szezon, ott emelkedni fog valószínűleg. Egy másik erdész ennek ellenére úgy gondolja, hogy idén télen újra bevezetik a hatósági árat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

atv

tüzifa

árstop