Megváltoztatná ezt a törvényt a kormány: ha bejön, csökkenhet a perek száma itthon

HelloVidék   
  Megosztom
Megváltoztatná ezt a törvényt a kormány: ha bejön, csökkenhet a perek száma itthon

Átalakítja a békéltető testületek működését az Igazságügyi Minisztérium törvényjavaslata. A tervezet szerint a megyei jogú városokban is biztosítanak majd heti egy alkalommal személyes meghallgatást a fogyasztóknak, de általánossá teszik az online meghallgatást is, írja az infostart.hu. A változásokat a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége üdvözli – mondta el az InfoRádióban Baranovszky György elnök.

A fogyasztóvédelmi törvény most benyújtott módosítása lényegében a békéltető testületek működését alakítja át. Ezek alternatív vitarendezést folytatnak le, ha nem sikerül a vállalkozással a fogyasztónak megegyeznie, ebben segítséget fognak nyújtani a békéltető testületek, gyors, ingyenes eljárás keretében igyekeznek egyezséget létrehozni a fogyasztó és a vállalkozás között

- mondta az InfoRádióban Baranovszky György.

A változtatások lényege:

  • a városokban hetente lehetőség lesz egy személyes meghallgatásra
  • az online meghallgatás is dominánssá válik
  • régiókban fognak működni a békéltető testületek
  • a fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek jelölhetnek tagokat a békéltető testületekbe
  • állandó ügyfélszolgálatok állnak majd a fogyasztók rendelkezésére, ezek online/telefonos ügyfélszolgálatok néhány héten belül elérhetők is lesznek.

Például a gyermektáboroztatásban el szeretnék érni, hogy szabályozott legyen az, hogy ki üzemeltethet tábort, milyen feltételeket kell betartania, és mit kell tenni hibás teljesítés esetén.

Tavaly is több probléma volt, a jogalkotó is tisztában van ezzel

– mondta Baranovszky György, aki szerint ez is a családokat védi majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békéltető testületek

igazságügyi minisztérium

fogyasztóvédelem

fogyasztók

baranovszky györgy

feosz