Így változik a szemétszállítási díj befizetése: erről minden háztulajdonosnak tudni kell

Babrik Alexandra   
  Megosztom
Így változik a szemétszállítási díj befizetése: erről minden háztulajdonosnak tudni kell

Figyelem, eltűnik az NKHV neve a hulladékok számlázási rendszeréből, megjelenik helyette a Mol Mohu - írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, a július 1-jén életbe lépő új hulladékgazdálkodási rendszerben az állami hulladékgazdálkodási közfeladat koncesszorként a Molhu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-hez került. Ennek mentén a számlákat a Budapest közigazgatási határán kívüli szolgáltatási területen is a Mohu, Budapest területén pedig az eddigi módon a Díjbeszedő Holding Zrt. (DBH) állítja ki a továbbiakban is.

Mi változik a hulladék kezelésében és gyűjtésében?

Az ingatlanhasználókat érintő hulladékkezelési és begyűjtési folyamatokban nem történik változás, ezek a tevékenységek továbbra is az eddig megszokott formában fognak működni.

Milyen változás várható a hulladék elszállításában?

A hulladék gyűjtése és kihelyezése, valamint a hulladék elszállításának időpontja és gyakorisága nem változik. Ezzel kapcsolatban továbbra is a közszolgáltatók által közzétett hulladéknaptárakból tájékozódhatsz. Változás esetén a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fog tájékoztatni.

Kitől fogom megkapni a számlát?

2023. július 1. napját követő szolgáltatási időszakokra vonatkozó számlákat a Budapest közigazgatási határain kívüli szolgáltatás területén, rendszeres negyedéves számlázás esetében 2023. október 1-től a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani. (Tekintettel arra, hogy jelen szolgáltatás díjáról utólag, negyedévente készül számla, így a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. első alkalommal 2023. októberben készít számlát.)

Természetesen a Díjnet ügyfeleként a korábban Díjnet fiókodban bemutatott e-számláid továbbra is rendelkezésedre állnak majd (az ÁSZF 12.3.1.10. pontjában meghatározott ideig), új e-számla érkezésekor pedig a megszokott módon, e-mailben értesítünk majd. A Budapest területére vonatkozó hulladékdíj számlát továbbra is a DBH Zrt. állítja ki.

Fontos! Előfordulhat, hogy 2023. július 1. után még számlát kapsz az NHKV Zrt. nevében a 2023. július 1. előtti számlázási időszakra vonatkozóan. Éppen ezért, ha átutalással fizeted be a számládat, kiemelten figyelj arra, hogy a fizetendő számlát mely szolgáltató állította ki, ügyelj rá, hogy a megfelelő utalási adatokat add meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hulladékgazdálkodás

szemét

fizetés

számla