Gigaberuházás vidéken: mutatjuk, mire költötték a több mint 1 milliárd forintot Tatabányán

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaberuházás vidéken: mutatjuk, mire költötték a több mint 1 milliárd forintot Tatabányán

Újabb innovatív és környezetbarát padlótípus gyártását kezdi meg a Graboplast Tatabányán, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében felavatták a magyar tulajdonú vállalat több mint 1,1 milliárd forintos beruházásból megvalósult SPC padlógyártó üzemegységét. Az itt készülő újrahasznosítható termék iránt komoly piaci érdeklődés tapasztalható, így az értékesítés jelentős mértékben hozzájárulhat a vállalat további növekedéséhez - áll a cég sajtóközleményében.

Újabb modern technológiára építő üzemegységgel bővül Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A 2400 négyzetméteres új üzemmel lehetővé vált a Graboplast számára az új típusú, innovatív SPC (Stone Polymer Composite) padlóburkolatok gyártása, amelyek mind lakossági, mind közületi felhasználásra alkalmasak. A több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás harmadát a magyar Versenyképesség Növelő Támogatás (VNT2) pályázata biztosította. Az üzem jelenlegi éves kapacitása 500 ezer négyzetméter, mely a későbbiekben tovább bővíthető.

Ivan László, a Graboplast vezérigazgatója az új üzem avatásán elmondta: az SPC padló piaca a következő időszakban hatalmas növekedés előtt áll, így az új termékcsalád értékesítése terveik szerint a következő 5 évben négyszeresére bővül. A vállalat idei árbevételének közel 8 százaléka várható az SPC eladásokból, ezzel az új beruházás jelentős mértékben hozzájárul a stratégiai tervben meghatározott árbevétel eléréséhez. A vezérigazgató hozzátette: az újabb beruházás is bizonyítja, hogy a közel 120 éves Graboplast innovatív megoldásaival olyan régiós vállalat, amely egy folyamatosan konszolidálódó piacon is képes helyt állni, és saját fejlesztésű termékeivel a világ élvonalához tartozik.

Az SPC padlóburkolatok új generációja ásványi alapanyagból készülő, vízálló és kiváló méretstabilitású termék, mely hulladékmentes gyártási technológiával készül. A klikkes illeszkedés a padlóburkolat gyors fektetését teszi lehetővé, és ragasztó felhasználása nélkül biztosít stabil felületet. A piacon rendkívül népszerű SPC burkolat mindemellett környezetbarát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

padló

beruházás

gyár