Mi történik Szikszón? 330 millió forint támogatást kapott a település

MTI   
  Megosztom
Mi történik Szikszón? 330 millió forint támogatást kapott a település

Csaknem 330 millió forintból bővítheti bölcsődei kapacitását a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szikszó - közölte a Bora 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség.

A projekt célja új bölcsődei férőhelyek létesítése mellett a lakosok foglalkoztatásának elősegítése, életminőségük javítása, családbarát, munkába állást segítő környezet kialakítása. A jelenlegi épület fejlesztésének gátat szab a terület beépíthetősége, ezért a szükségessé vált csoportszobák kialakítására új helyszínt vonnak be

- közölték.

Az új épületet Szikszó kertvárosi övezetében kívánják felépíteni új zöldmezős beruházás keretében. A tervezett fejlesztés hozzájárul a kisgyermekesek, különösen a három év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és a bölcsődei ellátáshoz való jobb hozzáféréshez

- ismertették.

A tájékoztatás szerint a projektet a város önkormányzata valósítja meg. Az új bölcsődei férőhelyekre a megnövekedett igények miatt van szükség, ezért a beruházásban új, kétcsoportos bölcsődeépület jön majd létre, mely 28 új férőhelyet fog biztosítani.

Mint írták, a kapacitásbővítés eredményeként hat új munkahely létesül, emellett informatikai és egyéb eszközök beszerzése, játszóterület és tanulókert fejlesztése, parkoló létesítése, napelem telepítése, valamint teljeskörű akadálymentesítés valósul meg.

A közlemény szerint a projekt várhatóan jövő december 31-én fejeződik be. Szikszó önkormányzata az Európai Unió támogatásával, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében 328,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szikszó

fejlesztés

bölcsőde

bölcsődefejlesztés