97 millió forintos támogatás ment Jászboldogházának: mutatjuk, mire költötték a pénzt

MTI   
  Megosztom
97 millió forintos támogatás ment Jászboldogházának: mutatjuk, mire költötték a pénzt

Jász Látogatóközpont épült a jászboldogházai strandfürdő és kemping mellett - közölte a mintegy 1700 lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere.

Koczáné Fehérváry Mária elmondta: a turisztikai fejlesztésre az önkormányzat csaknem 97 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A nagyobb épületben kiállítóteret és fedett teraszt alakítottak ki, a kisebbik pedig szociális helyiségeknek és egy irodának ad helyet. Hozzátette: a kiállítótér tetejére napelemeket tettek, a helyiségek hűtését, fűtését klímakészülékek biztosítják.

A kiállítótérben a látogatók interaktív, játékos formában ismerkedhetnek meg a település, a Jászság növény- és állatvilágával. A benti és kinti tanösvényen színes és látványos illusztrációk, részletes leírások, tájékoztatók találhatók

- közölte.

Koczáné Fehérváry Mária arról is beszámolt, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a látogatóközpont udvarán ültették el "Petőfi körtefáját". A település az eredeti fáról újraszaporított oltványokat kapott, miután az önkormányzat, illetve a Faluvédő és Szépítő Egyesület sikeresen pályázott a Magyar Kultúra Alapítványnál.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jászboldogháza

jász látogatóközpont

jász-nagykun szolnok megye

strandfürdő

kemping