85 szabálytalanság történt az akkugyárban: a mérgek és a robbanás ellenére dupláznák a termelést

RTL   
  Megosztom
85 szabálytalanság történt az akkugyárban: a mérgek és a robbanás ellenére dupláznák a termelést

Robbanás történt korábban a bátonyterenyei akkumulátorüzemben, amiben négyen megsérültek. A hónapokkal a baleset után vett minták között is akadt olyan, amelyben az emberre veszélyes toxikus anyag mennyisége több mint háromszorosa volt az egészségügyi határértéknek, írja az rtl.hu.


 


 

A káresemény egy, a hatóságokhoz be nem jelentett, engedéllyel nem rendelkező technológia kipróbálása során bekövetkező robbanás volt

- áll az egyik, a Népszava birtokába jutott vizsgálati iratban, amely egy rendőrségi nyomozáshoz készült a SungEel HiTech Hungary Kft. bátonyterenyei akkumulátor-újrahasznosító üzemében történt tavalyi robbanás után.

A működtetéshez szükséges dokumentációt nem tudták bemutatni a cég képviselői, de még a kemencébe – szintén engedély nélkül beépített – gázégővel elégetett gázt is „ismeretlen módon vételezték”. Hiányzott a veszélyes anyagokkal végzett tevékenységről szóló hatóságoknak címzett bejelentés is, írja a lap.

A céget azért is megbírságolták, mert rákkeltő anyagokkal veszélyeztette a munkásait, sőt még az ellenőrzést végző kormányhivatalnokok is rosszul lettek. Az illetékes hatóság akár az üzem bezárását is elrendelheti.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koreai cég

rákkeltő anyag

robbanás

toxikus anyagok

bátonyterenye

akkumulátorüzem

akkugyár